Schapenvlees met kerrie




Ingrediënten

ca. 500 gram schapenvlees lapjes of poulet
3 eetlepels zonnebloemolie
4 teentjes knoflook
2 flinke uien
zout naar smaak
mespuntje peper
3 eetlepels kerrie
hete/scherpe paprika/pepers (naar smaak, 2 stuks is lekker pittig)
theelepel tomatenpuree
theelepel suiker
scheutje water


Bereiding

Verhit de olie en voeg het schapenvlees toe. Bak het vlees totdat het bruin is. Snij de uien en knoflook en voeg deze toe aan het vlees. Bak dit alles tot het vlees een mooie donkerbruine kleur heeft. Regelmatig roeren en keren om aanbranden te voorkomen. Voeg het zout, peper en de kerrie toe aan het gerecht en laat het geheel onder regelmatig keren nog even bakken. Hierna afblussen met een beetje water. Voeg de tomatenpuree, suiker en de paprika's* toe en laat het geheel met de deksel op de pan op een klein vuur sudderen totdat het vlees gaar is. Vergeet niet af en toe te roeren en wat water toe te voegen. De saus dient niet te waterig te zijn en vóór het opdienen de scherpe paprika's verwijderen.

*Voor dit gerecht worden kleine ronde hete Hongaarse paprika's gebruikt, maar je kan deze ook vervangen door hete rode pepers. Snij deze niet klein maar voeg ze in zijn geheel bij het gerecht, ze dienen alleen voor de smaak.

Dit gerecht kan men met aardappels maar ook met rijst eten. Als groenten zijn verse sperziebonen erg lekker.

smakelijk eten!!


samengesteld en eerste publicatie mei 2010
op tekst en foto's rust copyright, kopiëren niet toegestaan