Het weer in Hongarije, weerbericht voor vakantie en mensen die er wonen

Welk weer wordt het in Hongarije?

Of je nu op vakantie gaat naar Hongarije of je woont al jaren in Hongarije (zoals wij), het weer blijft een belangrijke rol spelen.
In de loop der tijd hebben wij heel wat weersites bezocht. Natuurlijk zijn de Hongaarse weersites meer accuraat dan de buitenlandse sites. Vroeger keken wij regelmatig op Weer on line. Maar dat viel steeds erg tegen. Keek je 5 keer per dag op de site, dan waren de weerberichten en vooruitzichten ook 5 keer anders. Alsof iemand achter het raam naar buiten zat te staren en bij ieder overdrijvend wolkje een buitje erbij tekende op de site. Daarom klopte dat weerbericht alleen als je het met terugwerkende kracht las.

Maar stel dat je op vakantie gaat naar Hongarije. Je hoopt natuurlijk op mooi weer, een lekker zonnetje, zonder regenbuien de vakantie doorbrengen in Hongarije. Dan is een betrouwbaar weerbericht altijd handig om te raadplegen.Wij hebben in de jaren dat wij hier wonen ervaren dat de zomers erg warm kunnen zijn en tot diep in het jaar kunnen duren en dat de winters ons ieder jaar trakteren op flinke pakken sneeuw.

Voor iedereen die een duidelijk overzicht wil van het weer in Hongarije en een betrouwbare weersvoorspelling belangrijk vindt, raden wij Weer Hongarije aan. Het weerstation ligt niet ver van ons verwijderd en het is fijn om te ervaren dat het altijd precies klopt. Wat bovendien leuk is, is dat het niet in een of ander ver weg kantoor op drie hoog achter in Boedapest zit, maar het wordt bestierd door een Nederlander die in het mooie zuidwesten in het landelijke deel van Hongarije woonachtig is.

Dus iedere dag een vers overzicht in onze vertrouwde Nederlandse taal?