Tandarts in Hongarije (Nederlands sprekend, Duits of Engels sprekend)

De tandheelkundige zorg in Hongarije is uitstekend. De tarieven liggen veel lager dan in Nederland, 50 tot 75%  besparing is geen uitzondering. Er is dan ook sprake van tandartstoerisme in Hongarije. Een huisje huren, vakantie vieren en tevens je gebit op orde laten maken. Je verdient je vakantie makkelijk terug. En in sommige gevallen vergoedt de Nederlandse ziektekostenverzekering de tandartskosten.

Hier een overzichtssite van tandartsen in Hongarije per comitaat/provincie.

Overzicht tandartsen in Hongarije 
Je door iemand in contact laten brengen met een tandarts, of zelf regelen en afspraak maken

Het is verleidelijk om alles uit handen te geven en iemand alles voor je te laten regelen. Realiseer je echter wel dat de kans bestaat dat de uiteindelijke tandartsrekening hoger zal uitvallen.

Op internet wordt op toeristische- en vakantieverhuursites de mogelijkheid tot tandartsbezoek geboden. Helaas worden de contactgegevens van de tandartsen niet verstrekt. Nadat je geboekt hebt is men echter wel bereid om je in contact te brengen met de tandarts, of men begeleidt je zelfs naar de tandarts. Dat is een superservice, als je daar tenminste behoefte aan hebt, maar vergeet niet dat hierdoor je tandartsrekening hoger kan gaan uitvallen. Uiteindelijk betaal je de tandartskosten met daarin opgenomen de commissie voor de aanbrenger van de nieuwe klant.

Niet via via maar door zelf rechtstreeks afspraken te maken met de tandarts van jouw keuze. Hierdoor bespaar je nog meer en wordt het nog goedkoper. Als dat in het Duits of Engels kan (velen spreken Duits of Engels) is dat helemaal niet moeilijk. Bij sommigen kan het zelfs gewoon in het Nederlands.
Nederlands sprekende tandarts in Hongarije

Hieronder een voorbeeld van een Nederlandssprekende tandarts in Hongarije. Veel Nederlanders die in het zuidwesten van Hongarije wonen of er een vakantiehuis bezitten gaan ook naar deze tandarts. Zijn website is overigens ook in het Nederlands, wel zo makkelijk. Telefoneren of e-mailen kan in het Nederlands en..... je krijgt antwoord in het Nederlands!


Nederlands sprekende tandarts in Hongarije