Nieuws over Nederland, de rest van de wereld en natuurlijk over Hongarije - nieuws Hongarije - Forum Hongarije

Ik vind het heerlijk om in een klein dorpje op het Hongaarse platteland te wonen. Steden vind ik vooral mooi om ze te bezoeken maar ik verheug mij ook telkens weer op de reis terug naar huis. Thuis ligt het atelier op mij te wachten en dat is mijn favoriete plek.

Alhoewel ons plekje midden in het dorp ligt, biedt het toch de mogelijkheid om je helemaal terug te trekken. Daarbij is de kans groot dat je op een bepaald moment de buitenwereld helemaal vergeet, tenminste, als je werk even buiten beschouwing laat. Zodra dat mogelijk is, geef ik daar graag aan toe, maar toch is het ook belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld om je heen gebeurt.

De tv is zo’n medium, van journaal, actualiteitsprogramma’s tot culturele programma’s en het internet doet de rest. Ontelbare kranten zijn op internet te lezen, maar ik mis toch wel mijn papieren krant. Daarentegen is het online volgen van de politiek weer een voordeel van internet.

Sinds wij in Hongarije wonen is het op de hoogte blijven van wat er in dat land gebeurt, toegevoegd aan ons leesrijtje. Gelukkig zijn er diverse Engels- en Duitstalige nieuwswebsites met berichtgeving over Hongarije. Ik hoef dus niet te puzzelen met de Hongaarse taal op die Hongaarstalige sites.

Nieuws lezen over Hongarije in onze vertrouwde Nederlandse taal is op internet volop mogelijk. Het voert te ver om alle websites op deze plek te noemen. Op onze startpagina staan diverse links naar nieuwssites die we lezen.

Neem ook eens een kijkje op het Hongarije forum - prikbord. Van vakantie informatie tot nieuwsberichten over Hongarije, van huis-tuin-en-keuken weetjes tot adressen van officiële instanties, en een forum waar iedereen met vragen en opmerkingen terecht kan. Kortom alles verzameld op één plek. Op de   nieuwsafdeling   van de site worden allerlei artikelen verzameld (economie, geld werk, politiek, wetgeving, ondernemen, cultuur, juridisch etc. Niet alleen Nederlandstalig maar ook wordt er aandacht besteed aan Engelstalig en Duitstalig nieuws. Verder is op het prikbordgedeelte een hele rij links te vinden die verwijzen naar nieuwssites over Hongarije.